Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Együttműködő szervek tájékoztatása

2021.01.01.

Elektronikus ügyintézés

 Általános tájékoztató Együttműködő szervek részére - E-ügyintézés

 

Celldömölk Város Önkormányzata az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvénynek (E-ügyintézési tv.) megfelelően  természetes és jogi személyek számára a jogszabályokban meghatározott esetekben biztosítja, hogy ügyeiket elektronikus úton intézhessék.

 

Az E-ügyintézési törvény 57. § (1) bekezdésének értelmében Celldömölk Város Önkormányzata az együttműködő szervek részére közzéteszi a biztonságos elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségét, valamint elektronikus levélcímét. 

 

1. Celldömölk Város Önkormányzata biztonságos központi kapcsolattartási címe az alábbi azonosítókon érhető el:

 

·         Celldömölk Város Önkormányzata

o   hivatali kapu rövid név: CELLONK , o   KRID azonosító: 744896974

 

·         Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal

o   hivatali kapu rövid név: PHCELL, o   KRID azonosító: 208082703

 

·         Adócsoport: 

o   hivatali kapu rövid név: CKOHADO, o   KRID azonosító: 544917360

 

 Celldömölk Város Önkormányzatának elektronikus levelezési címe: celldomolk@celldomolk.hu

 

 

2. A Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó települések biztonságos központi kapcsolattartásra szolgáló azonosítói a következők:

 

·         Mersevát Község Önkormányzata

o   hivatali kapu rövid név: MERSEADO, o   KRID azonosító: 648044151

o   elektronikus levelezési címe: mersevatkvt@freemail.hu

Információátadási szabályzat

 

·         Mesteri Község Önkormányzata

o   hivatali kapu rövid név: MESTERIADO, o   KRID azonosító: 246086993

o   elektronikus levelezési címe: mesteri@mesteri.hu

Információátadási szabályzat

·         Nemeskocs Község Önkormányzata

o   hivatali kapu rövid név: NKOCSADO, o   KRID azonosító: 241072991

o   elektronikus levelezési címe: onkormanyzat.nemeskocs@gmail.com

Információátadási szabályzat

 

·         Ostffyasszonyfa Község Önkormányzata

o   hivatali kapu rövid név: OFFAADO, o   KRID azonosító: 346135179

o   elektronikus levelezési címe: hivatal@ostffyasszonyfa.hu

Információátadási szabályzat

 

 3. Információátadási szabályzat

Az Önkormányzat Információátadási szabályzata az alábbi linken érhető el:

- Információátadási szabályzat

 

4. Tájékoztatás üzemszünetekről

4.1. Elvárt biztonsági szint

 

Az elektronikus ügyintézést biztosító szerv az elektronikus kapcsolattartás során elvárt biztonsági szintjéről az alábbi tájékoztatást adja (E-ügyintézési törvény vhr. 8. § (1) szerint): 2-es szint. Az elektronikus ügyintézést biztosító szerv a jelen tájékoztatásban foglaltaknál magasabb biztonsági szintet nem követelhet meg.

 

4.2. Rendelkezésre állás

A rendelkezésre állás vállalt célértékét az elektronikus ügyintézést biztosító szerv az alábbiak szerint állapítja meg:

A hivatal vállalja, hogy minden héten hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.00 óra között, pénteken 8.00 és 13.00 óra között 98 %-ban biztosítja a rendszer és ezáltal az elektronikus ügyintézés elérhetőségét. A tervezett üzemszünet és a különleges karbantartási szünet (verzióváltás) időtartama nem számít bele a szolgáltatás kiesési idejébe, illetve az éves rendelkezésre állás számításakor nem kell figyelembe venni. A tervezett üzemfenntartási munkák alatti szükségszerű rendszerleállások ideje – amennyiben az a karbantartási ablakban történik –, a rendelkezésre állás idejét nem csökkenti.

 

4.3. Rendszeres karbantartások

A Hivatal a rendszeres karbantartásokat lehetőség szerint a rendelkezésre állási időn kívül végzi el. Az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet alapján nem számít bele a határidőbe az a nap, amelyen legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozta az elektronikus ügyintézést. A Hivatal az eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe.

 

4.4. Tervezett üzemszünetek bejelentése

Az egyes szakrendszerek tervezett karbantartásáról a Hivatal az ügyfeleket előzetesen tájékoztatja. Az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet alapján nem számít bele a határidőbe az a nap, amelyen legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozta az elektronikus ügyintézést. A Hivatal az eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe.

 

4.5. Nem tervezett üzemszünet (általános áramszünet)

Előre nem tervezett üzemszünet vagy az elektronikus ügyintézés korlátozott működőképességét okozó esemény (a továbbiakban együtt: üzemzavar) bekövetkezése esetén az elektronikus ügyintézést biztosító szerv az üzemzavar bekövetkezését követően haladéktalanul az elektronikus ügyintézés elérhetőségére szolgáló felületen, a magyarorszag.hu honlapon, valamint saját honlapján köteles soron kívül tájékoztatást közzétenni, továbbá értesíteni az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletet.

A tájékoztatásban fel kell tüntetni:

- az üzemzavarral pontosan érintett ügyintézési szolgáltatások meghatározását, funkcionalitásukban bekövetkezett változásokat,

- az elektronikus ügyintézést biztosító szerv ügyfélszolgálati elérhetőségét,

- ha az elektronikus ügyintézés más elektronikus felületen is elérhető, és az üzemzavar ezt a felületet nem érinti, a működő felület elérhetőségét.

 Az elektronikus ügyintézést biztosító szerv az elvégzett tevékenységekről, illetve az üzemzavarokról köteles az elektronikus ügyintézés felületén és a magyarorszag.hu felületén is elérhető nyilvántartást hozzáférhetővé tenni. A nyilvántartásnak tartalmaznia kell a technikai tevékenységek, illetve az üzemzavarok pontos időpontját és időtartamát, illetve az elektronikus ügyintézést biztosító szerv által kiadott tájékoztatást.

Nyilvántartás a tervezett és nem tervezett üzemzavarokról 2020.

Nyilvántartás a tervezett és nem tervezett üzemzavarokról 2021.

Nyilvántartás a tervezett és nem tervezett üzemzavarokról 2022.

Nyilvántartás a tervezett és nem tervezett üzemzavarokról 2023.

 

4.6. Az ügyfél által üzemszünet, üzemzavar esetén követendő eljárásrend

A beadvány elektronikus úton történő benyújtását gátló, egy munkanapot meghaladó üzemszünet, üzemzavar esetén mind a természetes személy, mind a gazdálkodó szervezet ügyfél a hagyományos ügymenetnek megfelelően jogosult papír alapon benyújtani a beadványt és mellékleteit.

Jogszabály alapján az elektronikus ügyintézés 1 munkanapot meghaladó szünetelése esetén az elektronikus ügyintézést biztosító szerv köteles biztosítani az ügyfelek beadványainak elektronikus utat nem igénylő módon történő fogadását és feldolgozását, abban az esetben is, ha az adott eljárástípusban a vonatkozó jogszabály alapján kizárólag elektronikus ügyintézésre van lehetőség.

Ez értelemszerűen alkalmazandó akkor is, ha az ügyfelet az eljárási cselekmény határidőben történő elvégzésében olyan tervezett technikai tevékenység vagy üzemzavar akadályozta, amely az általa igénybe vett szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatás (a továbbiakban: SZEÜSZ) vagy központi elektronikus ügyintézési szolgáltatás (a továbbiakban: KEÜSZ) használatát érintette.

 

4.7. Az ügyfélszolgálat elérhetősége

Bővebb információért kérjük hívják a 06-95/777-810-es telefonszámot, vagy írjanak a celldomolk@celldomolk.hu e-mail címre. 

Ügyintézőink e-mail elérhetőségeit az alábbi linkre kattintva érhetik el: Elérhetőségek

Informatikai és információsügyekben kérjük keressék informatikusunkat:

telefonos elérhetőség: +36-95-777803

elektronikus levélcím: berki.veronika@celldomolk.hu

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az ügyfélszolgálat elektronikus elérhetősége joghatás kiváltását célzó beadványok befogadására nem alkalmas, azt a Hivatal biztonságos kapcsolattartási címére kell küldeniük.

 

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb