Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Alsósági Tavaszi Napok 2018.

2018.05.28.

Németh Nóra

Több évtizedes hagyománya van az alsósági városrész legfontosabb közösség építő eseményének, az Alsósági Tavaszi Napoknak. Idén már 26. alkalommal került megrendezésre a településrészi ünnepség, melyhez ezúttal az időjárás is kegyes volt, kora nyárias melegben zajlottak a programok. 


Az eseménysorozat május 26-án dél - előtt istentisztelettel vette kezdetét az alsósági katolikus templomban dr. Koltai Jenő celebrálásában. A szentmisén ezúttal a helyi iskola diákjai is közre - működtek. Kora délután már az alsósági sportcsarnok előtti téren folytatódott a tavaszi napok rendezvénysorozata, melynek nyitányaként Fehér László polgármester köszöntötte a lakosságot. A polgármester beszédében megemlékezett Erdélyi Antalról, a rész - önkormányzat egykori vezetőjéről, meg jegyezve, hogy lokálpatrióta hozzáállásának is köszönhető, hogy a városrész piros betűs ünnepe töretlen lendülettel és népszerűséggel kerül évről évre lebonyolításra. Fehér László nosztalgiával emlékezett vissza azokra az évekre, mikor még a Kráterhang - verseny is az Alsósági Tavaszi Napok programját képezte, tömegeket vonzva a városba és a Ság hegyre. Habár ez a hagyomány az elmúlt évtizedben megkopott, néhány éve azonban az Ataru Taiko kráterkoncertje újraélesztette. Idén is látványos produkciót ígér a japán ütőegyüttes. A polgármester köszöntője után a részönkormányzat nevében Kovácsné Söptei Valéria tartotta meg beszédét. „A jól szervezett, minden korosztály számára szórakoztató rendezvények kovácsolják igazi közösséggé kisvárosunk lakosságát. Celldömölk története során több településrész egyesülésével érte el a mai arculatát. Örvendetes, hogy e településrészek megőrizték mai arculatukat mind a településszerkezet, mind kulturális életük tekintetében. Alsóság mindig kis, önálló szigetet képezett Celldömölk életében, az alsóságiak mindig büszkék voltak szuverenitásukra, öszszetartó közösségükre.



Az Alsósági Tavaszi Napok évek óta az alsóságiak tavaszköszöntő kulturális ünnepe. A rendezvény igazi sikerét jelzi, hogy a többi településrész lakossága élénk érdeklődéssel követi a rendezvénysorozatot… Kedves Vendégek! Fontosnak tartom, hogy a településrész minden esztendőben találjon néhány napot, amikor a programok még közelebb hozzák az itt élőket” – zárta ünnepi köszöntőjét Kovácsné Söptei Valéria, részönkormányzati képviselő, jó szórakozást kívánva a rendezvénysorozat programjaihoz. A hivatalos megnyitót az alsósági óvodások és iskolások műsora követte. A gyerekek versekkel, dalokkal és tánccal színesítették a tavaszi napok programsorozatát. A legnagyobb elismerés egyértelműen a legkisebbek mű sorát övezte, az óvodások láthatóan sokat gyakoroltak az ünnepi alkalomra, fegyelmezetten és felkészülten mutatták be vidám produkciójukat. Miután a gyerekek leszerepeltek, már nekik szólt a műsor a csarnok előtti színpadon, a helyi Gombolyag Zenekar lépett fel fülbemászó gyermekdalokkal. Mind eközben szép lassan benépesült a tér, kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek látogattak ki az eseményre, hogy szórakoztató programok és kulturális műsorok mellett kapcsolódhassanak ki az utolsó tavaszi hétvégén. Erre pedig adottak voltak a lehetőségek: a legkisebbek számára ugráló - vár, célbadobás, kézműves játszóház és íjászkodás kínált szórakozást, míg a felnőtteket műsorkavalkád és persze sörsátor várta. Nem maradhatott el a főzőverseny sem, bográcsokban, üstökben és grilltárcsán készültek az Alsó sági Fakanál ételkölteményei. A főzéshez járt a Slágerfesztivál is, Ziembiczki Dóra, Varga Diána és Hajba András idézték meg az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb dallamait. A jóhangulatú nosztalgiazene még a legkisebbeket is táncra perdítette. Eredményhirdetéssel és még több zenével folytatódott a programfolyam, majd az Alsóság-Izsákfai Részönkormányzat a tavaszi napok alkalmából minden jelenlévőt vendégül látott egy hamisítatlanul magyaros vacsorára, melyhez már a Két Fery harmonikaduó szolgáltatta a zenét. Az este folyamán pedig már valóban a koncerteké volt a főszerep, a szombatot a közkedvelt Potya - utasok, A Két Zsivány valamint az Eldorádó Együttes fellépése zárta. Vasárnap aztán a hagyományokhoz hűen sportnap keretében folytatódott a Ta vaszi Napok programsorozata. Míg délelőtt a női labdarúgó tornának adott otthont az alsósági sportcsarnok, addig a délután folyamán már a férfiak rúg hatták a bőrt, hogy barátságos mérkőzések keretében dőljön el, kié lesz az Alsó - sági Tavaszi Napok futballkupája 2018- ban.


 


NÉMETH NÓRA

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb